zaterdag 12 juni 2021

Leeuwarder Courant: Nieuw boek over 200 jaar landbouwmechanisatie laat zien: Friesland liep voorop met pootmachine en...

LEEUWARDER COURANT
Nieuw boek over 200 jaar landbouwmechanisatie laat zien: Friesland liep voorop met pootmachine en melkrobot
LEEUWARDEN -

Ploegen, tractoren, maaiers, schudders, transporteurs, opraagwagens, giertanken, kunstmeststrooiers, zaai-, poot- en oogstmachines en wat al niet, het komt allemaal aan bod in het boek 200 jaar Friese landbouwmechanisatie.

Lees verder

Nachtmerries aanpakken

,,Ik droom dat ik heel stil moet liggen, want als ik beweeg dan weet ik dat ik doodga. Waarschijnlijk door verstikking, dat weet ik niet zeker, het kan ook dat mijn darmen uit elkaar knappen en ik dus ontplof. En terwijl ik zo stil mogelijk lig realiseer ik me, dat wanneer ik ademhaal, ik natuurlijk ook beweeg. Ik moet direct stoppen met ademhalen, anders ga ik dood. Dit geeft een hevige paniekreactie, ik ga dus sowieso dood, dat wil ik niet. Wat moet ik doen, HELP!!! Op het moment van bijna doodgaan word ik altijd zwetend wakker. Ik haat die droom, ik wil het niet, ik wil gewoon leven."

Lees verder

De W-factor
LEEUWARDEN -

Iemand die lang voor de krant heeft geschreven en afscheid neemt, verdient een persoonlijk bezoek.

Lees verder

Vertrouwen bij Cambuur: versterkingen in aantocht

Een stage van een of meerdere spitsen deze zomer bij Cambuur? Het ligt niet langer voor de hand. Want wie zijn oor te luister legt bij de Leeuwarders, hoort vertrouwen. Namelijk dat er zelfs al op 30 juni bij de start van de voorbereiding niet één maar twee nieuwe spitsen zijn vastgelegd.

Lees verder

Dubbele opbrengst Elfstedentocht Bolswarder school
BOLSWARD -

De Elfstedentocht, die twintig juffen en meesters van de Sint Maartenschool in Bolsward tussen vrijdag en zaterdag hardlopend aflegden, heeft meer dan 10.000 euro opgebracht.

Lees verder

Tandemduo Bangma-Bos raakt in sprint wereldtitel kwijt

Paralympisch wielrenner Tristan Bangma uit Donkerbroek en zijn tandempartner Patrick Bos zijn op het WK in Portugal onttroond als wereldkampioen in de wegwedstrijd.

Lees verder

Reconstructie: vertrek Omtzigt bleek onvermijdelijk

Via een brief op Twitter liet Pieter Omtzigt zaterdagmiddag weten zijn CDA-lidmaatschap op te zeggen. Hij wil terugkeren als onafhankelijk Kamerlid. De breuk tussen de Twentse politicus en zijn partij tekende zich na het openbaar worden van zijn explosieve memo in rap tempo af. Naar buiten toe werd gezegd dat alles op alles zou worden gezet om de boel te lijmen, maar een vertrek bleek nog voor die verzoeningsgesprekken onvermijdelijk.

Lees verder

Auto te water bij Parrega; automobilist gewond

Op de N359 (Jousterperweg) bij Parrega is een autobestuurder zaterdagavond gewond geraakt. Diens voertuig raakte van de weg af en kwam in het water tot stilstand.

Lees verder