woensdag 4 augustus 2021

ensafh: De Mous die brulde

ensafh
De Mous die brulde
Dit wat knorrige briefje van Hessel Miedema vond ik gisteren terug tussen oude paperassen. Miedema en ik lagen elkaar niet zo. In april 1972 ging ik met excursie naar Venetië waarbij hij als docent...
Lees verder

Blog Geart Tigchelaar: Merkgedicht
Justermiddei wie ik wer te finen op 'e Dokkumer merk. Ditkear mei in proazafragmint fan myn foargonger Dick van der Galiën. Ik stie no op 'e piip, dêr't it folle drokker wie as dêr't ik ornaris stie....
Lees verder

Kollum Henk van der Veer: Paradysfogels
Minsen as Simen binne der gelukkech nòch altyd, ik noem se Paradysfogels. Ut binne autentike lui dy't sich self binne en frij in ut leven staan. Foar un glossy tiidskrift út dizze provinsy mach...
Lees verder

'Erkenning voor de culturele waarde van de boekhandels'
Interview met Tiziano Perez De Nederlandse boekwinkels hebben door de noodgedwongen sluiting tijdens de tweede lockdown een zware periode achter de rug. In het eerste kwartaal van dit jaar zagen ze...
Lees verder

5 redenen waarom je een redacteur nodig hebt
Ook als je jouw boek in eigen beheer uitgeeft, is een redacteur die je verhaal onder de loep neemt onmisbaar. Als schrijver ken je het verhaal namelijk van achter naar voren en staar je jezelf blind....
Lees verder

Kollum Aant Mulder: Is 2021 wol in Olympysk jier
It binne nuvere tiden. It waar fan dizze simmer docht earder oan de hjerst as oan de simmer tinken. Wylst ik mien te witen dat it fan 't jier 2021 is, sjoch ik hieltyd om my hinne it jiertal 2020....
Lees verder

Kollum Jan de Groot: PC
Môrn is 't soafeer: de PC. Foor 'n hele prot Friezen en niet te fergeten foor Friezen om úttens is dut 'n besondere kaatsdâg. Goenent die't niks met kaatsen hewwe, begripe...
Lees verder